Worden uw gegevens in de cloud geback-upt?

Het gemak en de functionaliteit die de cloud te bieden heeft wordt omarmd. Meer en meer maken we gebruik van diensten zoals OneDrive, Teams, Sharepoint en Exchange Online voor het opslaan en uitwisselen van gegevens, die op elk gewenst moment vanaf verschillende apparaten te raadplegen zijn. Maar worden die gegevens ook goed geback-upt?

Microsoft hanteert – afhankelijk van de cloud-dienst – een relatief korte bewaartermijn van slechts 14 tot maximaal 90 dagen. Verwijderde gegevens kunnen na het verstrijken van de bewaartermijn niet meer worden teruggehaald. Voor belangrijke bedrijfsgegevens kan het van belang zijn dat die veel langer terug te halen zijn, in sommige gevallen is het nodig om gegevens tot wel 7 jaar te bewaren en daarin voorziet Microsoft niet.

Het is aan te bevelen om extra maatregelen te nemen om uw gegevens in de cloud beter te beschermen tegen verlies. Met onze back-up oplossing voor Microsoft 365 diensten nemen wij deze zorg voor u uit handen. Onze oplossing voorziet in het back-uppen van de veel gebruikte diensten zoals OneDrive, Teams, SharePoint en Exchange Online, back-ups worden 4 keer per dag gemaakt, door ons bewaakt en 7 jaar bewaard. 

Heeft u behoefte aan meer informatie over deze of andere van onze diensten? Neemt u dan contact met ons op, onze verkopers staan u graag te woord.

Service & contact

Wij helpen u graag verder met al uw ICT en Cloud uitdagingen. Vandaag en in de toekomst.
Bel, app of e-mail ons en wij komen bij u terug. U bent ook van harte welkom op ons hoofdkantoor in Simpelveld.

Deel dit artikel op: 

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

FTTB+

Populair