Office 2016 en 2019 nadert einde ondersteuning door Exchange Online

In Oktober 2023 eindigt de ondersteuning op het Office 2016 en 2019 pakket. Dit kan gevolgen hebben voor de werking van Outlook met Exchange Online.

Levenscyclus producten en diensten van Microsoft

Microsoft hanteert voor een aantal van haar producten en diensten, zoals de aangeschafte versie van het Office-pakket, een vaste levenscyclus waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen basisondersteuning (mainstream support) en uitgebreide ondersteuning (extended support).

Gedurende de eerste 5 jaar nadat het product op de markt is gebracht valt het onder de basisondersteuning en wordt er actief aan ontwikkeld en functionaliteit toegevoegd. Gedurende deze periode worden functie- én beveiligingsupdates uitgebracht.

Vanaf het 6e jaar valt het product onder de uitgebreide ondersteuning en worden alleen nog verbeteringen aangebracht die bijdragen aan de veiligheid van het product. Gedurende deze periode worden alleen beveiligingsupdates uitgebracht.

Ondersteuning op goede werking verschillende producten en diensten alleen binnen basisondersteuning

Zolang het product (of dienst) binnen de basisondersteuning valt houdt Microsoft er bij de ontwikkeling van haar andere producten of diensten rekening mee dat die zo goed mogelijk met elkaar blijven werken.

Microsoft zal er dus bijvoorbeeld voor zorgen dat Outlook 2019 met Exchange Online blijft werken zolang het Office 2019 pakket in de basisondersteuning valt.

Levenscyclus Microsoft Office 2019

Voor het Office 2019 pakket eindigt de basisondersteuning in Oktober 2023 en de uitgebreide ondersteuning eindigt in Oktober 2025.

Uitzondering levenscyclus Microsoft Office 2016

Voor het Office 2016 pakket is de basisondersteuning geëindigd in Oktober 2020 en de uitgebreide ondersteuning eindigt in Oktober 2025. Voor wat betreft de werking van Office 2016 met Exchange Online heeft Microsoft een uitzondering gemaakt, hiermee wordt namelijk rekening gehouden tot Oktober 2023.

Gevolgen einde ondersteuning Office-pakket voor Exchange Online

Zodra Microsoft in Oktober 2023 stopt met de basisondersteuning op het Office 2019 pakket en daarmee ook met de uitzondering voor het Office 2016 pakket, kan dit gevolgen hebben voor de werking van Outlook 2016 of 2019 met Exchange Online. Microsoft houdt vanaf dat moment namelijk geen rekening meer met die combinatie en het kan dus zo zijn dat Outlook op enig moment niet meer kan verbinden met Exchange Online.

Advies upgrade het Office-pakket

Alhoewel Microsoft op zijn website schrijft geen actieve maatregelen te nemen om het gebruik van Exchange Online met Office 2016 en 2019 te weren is het verstandig om voorkomen dat u verrast wordt doordat Outlook plotseling niet meer werkt. Daarom adviseren we om tijdig het Office-pakket te upgraden.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden neemt u dan contact met ons op.

Service & contact

Wij helpen u graag verder met al uw ICT en Cloud uitdagingen. Vandaag en in de toekomst.
Bel, app of e-mail ons en wij komen bij u terug. U bent ook van harte welkom op ons hoofdkantoor in Simpelveld.

Deel dit artikel op: 

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

FTTB+

Populair