v.l.n.r. Ron Wiertz (EQUA), Miranda Knubben (Adviesgroep Somers & Brabant), Randy Kleintjens (EQUA)

Adviesgroep Somers & Brabant kiest voor EQUA Cloud

De slogan van Adviesgroep Somers & Brabant met vestigingen in Simpelveld en Voerendaal is ‘gaat ver, is dichtbij’. De slogan benadrukt dat er een uitgebreid pakket aan diensten geleverd wordt, dat er veel expertise in huis is en dat de adviesgroep heel ver gaat om de cliënten een passende en gunstige maatwerk oplossing te bieden. De dienstverlening van Somers-Brabant is persoonlijk, de lijnen zijn kort en de vestigingen zijn in de nabijheid.

Miranda Knubben is in 2004 met het bedrijf begonnen. De eerste vestging was in Eys. Door overnames en groei verhuisde men naar locaties in Simpelveld en Voerendaal en binnenkort verhuist men binnen Simpelveld naar een nieuwe moderne en eigentijdse locatie in het centrum. Tot de dienstverlening behoren: verzekeringen, hypotheken, bedrijfsfinancieringen, pensioenen, vastgoed en bankzaken. Adviesgroep Somers & Brabant is zelfstandig adviseur van RegioBank; de buurtzame bank.  Miranda, het dagelijkse gezicht van het bedrijf, leidt samen met partner Roger en haar manager Yvette Hukkelhoven, het bedrijf. Roger fungeert meer op de achtergrond en zorgt er samen met zijn team voor dat intern alles soepel en georganiseerd verloopt. Yvette is vakinhoudelijk de rechterhand van Miranda.

Na wat perikelen met de ‘in huis’ ICT koos men in 2020 voor de Cloud van een bekende ICT partij. De ICT in de cloud beviel goed al vond men de afhandeling van serviceverzoeken vaker wat traag en voelde Miranda zich niet altijd serieus genomen. Gevoelsmatig was de verhuizing naar een nieuwe vestiging dan ook een goed tijdstip om de ICT te evalueren. Er waren al wat contacten tussen Miranda en de directeur van EQUA, Ron Wiertz, geweest. Samen met partner Roger besloot men dan ook om eens in gesprek te gaan met EQUA. Er was meteen een klik met EQUA waarbij niet alleen de persoonlijke contacten als prettig ervaren werden maar ook de no-nonsense aanpak en duidelijke prijsstructuur vielen in de smaak.

Na een zorgvuldige voorbereiding werd de bestaande ICT overgeheveld naar EQUA. Na een korte testperiode waarna nog enkele aanpassingen volgden werd de nieuwe omgeving in gebruik genomen. De medewerkers van Somers-Brabant hoefden niet te wennen aan de nieuwe omgeving en op de stand-by servicedesk werd dan ook nauwelijks een beroep gedaan.

In tegenstelling tot de oude omgeving die bestond uit een systeem dat met meerdere klanten gedeeld werd bestaat de EQUA cloud uit een volstrekt geïsoleerde omgeving die alleen door Somers-Brabant gebruikt wordt. De EQUA cloud, waarbij elke klant in een geísoleerde omgeving werkt, is niet alleen veiliger maar men heeft ook geen last traagheid door buren die intensieve bewerkingen opstarten. Verder kan de EQUA Cloud natuurlijk veel meer ‘op maat’ ingericht worden omdat men geen rekening hoeft te houden met gebruikers van andere klanten.

Miranda, Roger en het team van Somers en Brabant zijn dan ook blij en tevreden met de keuze voor EQUA.

Service & contact

Wij helpen u graag verder met al uw ICT en Cloud uitdagingen. Vandaag en in de toekomst.
Bel, app of e-mail ons en wij komen bij u terug. U bent ook van harte welkom op ons hoofdkantoor in Simpelveld.

Deel dit artikel op: 

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

FTTB+

Populair